Power BI Level 3


DAX Functions

Power BI is niet alleen een tool voor het maken van visueel aantrekkelijke rapporten, maar biedt ook de mogelijkheid om complexe berekeningen en analyse uit te voeren met behulp van DAX-formules. DAX (Data Analysis Expressions) is de formuletaal van Power BI en is ontworpen om de analyse van grote hoeveelheden gegevens te vereenvoudigen en te versnellen.

De Power BI Level 3 training gaat over DAX-formules, waarin je leert hoe je DAX-formules kunt schrijven, beheren en toepassen. Je ontdekt hoe je met DAX-formules data kunt bewerken, berekeningen kunt uitvoeren en hoe je deze kunt gebruiken om complexere rapporten en dashboards te maken.

Onderwerpen

 1. Datum- en Tijdfuncties
 2. LOOKUP Functies
 3. Het nut van USERELATIONSHIP
 4. De veelzijdige functie CALCULATE
 5. SUMX & COUNTX
 6. Rangschikking met RANKX en TOPN
 7. Cummulatieve berekeningen 
 8. Variabelen in DAX
 9. What-If Parameters
 10. Efficiënt Logisch testen met SWITCH
 11. Tabel creëren met GENERATESERIES
 12. FILTER Functies en FILTER Tabellen
 13. Cross Reference tabellen en CROSSFILTER
 14. ALL en ALLEXCEPT Functies
 15. Dynamische Titels met DAX formules

Leerdoel

Het belangrijkste leerdoel is om de belangrijkste DAX Functies goed te leren begrijpen en toepassen. Het is dus geen training waar u alle formules uit het hoofd gaat leren, integendeel: het gaat om de achterliggende logica! Termen als Row Context en Filter Context bieden na de training geen geheimen meer. U zult ontdekken dat de mogelijkheden met DAX eindeloos zijn en dat het nogal ingewikkeld kan worden. Om ingewikkelde zaken te begrijpen is het belangrijk om steeds terug te gaan naar de kern van een vraagstuk. Dit is een belangrijke vaardigheid waarmee we aan de slag gaan. Na de training kent u de belangrijkste principes in DAX en bent u in staat om deze kennis verder uit te breiden en toe te passen in de praktijk.

Werkwijze

De docent legt een onderwerp klassikaal uit en demonstreert één of meerdere onderwerpen van de training. Vervolgens maakt u de opdrachten van het hoofdstuk dat gedemonstreerd is. Ongetwijfeld ontstaan hierbij vragen, de trainer beantwoord deze graag en geeft met plezier meer uitleg over het onderwerp. Tijdens de training is er meestal voldoende ruimte om voorbeelden uit de praktijk te behandelen.

Locaties

Klassikale trainingen kunnen gevolgd worden in vrijwel alle steden in Nederland, onder andere: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen, Assen, Zwolle, Leeuwarden, Heerenveen, Eindhoven, Breda, Arnhem, Lelystad.

Incompany Trainingen kunnen vanzelfsprekend altijd in uw eigen bedrijf worden uitgevoerd.

Offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Na de training

Tijdens een training ontdekt u allerlei nieuwe functies en mogelijkheden in Power BI. Deze gaat u vervolgens toepassen in uw werkzaamheden en u zult steeds meer nieuwe opties ontdekken. Mochten er na een training problemen ontstaan, of u wilt uitleg over hoe u een situatie het best kunt aanpakken? Dan biedt Power BI Master een maand nazorg waarin uw vragen (zoveel mogelijk per e-mail) worden beantwoord.