Power BI Level 2


Data Modeling

Als je de basis van Power BI beheerst, wil je waarschijnlijk verder gaan met het verkrijgen van meer geavanceerde vaardigheden en het uitbreiden van je kennis. In de Level 2 training gaat het om vergroten van je begrip en verder onderzoeken van de mogelijkheden van de tool. In deze Level 2 training leer je onder andere hoe je complexere data kunt verwerken, hoe je geavanceerde rapporten kunt maken en hoe je data kunt publiceren. De nadruk ligt daarbij op relaties tussen tabellen en bijbehorende DAX functies.

Onderwerpen

 1. Power BI Desktop & Online
 2. Gegevens en Tabellen
 3. Query Editor omgeving
 4. Data Transformaties
 5. Kolommen toevoegen en bewerken
 6. Variabel en dynamisch importeren
 7. Verschillende soorten relaties
 8. Cross Reference tabellen
 9. DAX formules
 10. Diverse visualisaties maken
 11. Rapporten & Dashboards

Leerdoel

Het belangrijkste leerdoel van deze training is om een gestructureerd Data Model te bouwen. Daarbij wordt vooral aandacht besteed aan de Query Editor en Relationele Database en bijbehorende DAX functies. Na de training bent u in staat een meer complex datamodel op te bouwen op basis van diverse databronnen. Ook kent u de valkuilen en oplossingen bij relaties tussen tabellen.

Werkwijze

De docent legt een onderwerp klassikaal uit en demonstreert één of meerdere onderwerpen van de training. Vervolgens maakt u de opdrachten van het hoofdstuk dat gedemonstreerd is. Ongetwijfeld ontstaan hierbij vragen, de trainer beantwoord deze graag en geeft met plezier meer uitleg over het onderwerp. Tijdens de training is er meestal voldoende ruimte om voorbeelden uit de praktijk te behandelen.

Locaties

Klassikale trainingen kunnen gevolgd worden in vrijwel alle steden in Nederland, onder andere: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen, Assen, Zwolle, Leeuwarden, Heerenveen, Eindhoven, Breda, Arnhem, Lelystad.

Incompany Trainingen kunnen vanzelfsprekend altijd in uw eigen bedrijf worden uitgevoerd.

Offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Na de training

Tijdens een training ontdekt u allerlei nieuwe functies en mogelijkheden in Power BI. Deze gaat u vervolgens toepassen in uw werkzaamheden en u zult steeds meer nieuwe opties ontdekken. Mochten er na een training problemen ontstaan, of u wilt uitleg over hoe u een situatie het best kunt aanpakken? Dan biedt Power BI Master een maand nazorg waarin uw vragen (zoveel mogelijk per e-mail) worden beantwoord.