Power BI Level 1


Data Analysis

Power BI is een krachtige business intelligence tool waarmee je snel en eenvoudig visueel aantrekkelijke rapporten kunt maken. Het biedt een uitgebreide set van data-analysetools die je in staat stellen om je data te verkennen, te transformeren en te visualiseren, zodat je beter inzicht krijgt in je bedrijfsresultaten en verbeteringen kunt doorvoeren.

De Level 1 training is gericht op het opbouwen van een solide basis voor gebruikers die Power BI voor de eerste keer gaan gebruiken. In deze training leer je hoe je data kunt importeren, verbinden en transformeren en hoe je deze data visualiseert door middel van dashboards en rapporten.

Onderwerpen

1. Power BI Desktop & Online
2. Data voorbereiden
3. Gegevens importeren
4. Data bewerken
5. Kolommen toevoegen
6. Intro in DAX Formules
7. Visualisaties maken
8. Rapporten maken

Leerdoel

Het belangrijkste leerdoel van deze training is wegwijs worden in Power BI. Na deze training overziet u de belangrijkste functies en mogelijkheden en bent u in staat om deze toe te passen en verder te verkennen.

Werkwijze

De docent legt een onderwerp klassikaal uit en demonstreert één of meerdere onderwerpen van de training. Vervolgens maakt u de opdrachten van het hoofdstuk dat gedemonstreerd is. Ongetwijfeld ontstaan hierbij vragen, de trainer beantwoord deze graag en geeft met plezier meer uitleg over het onderwerp. Tijdens de training is er meestal voldoende ruimte om voorbeelden uit de praktijk te behandelen.

Locaties

Klassikale trainingen kunnen gevolgd worden in vrijwel alle steden in Nederland, onder andere: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen, Assen, Zwolle, Leeuwarden, Heerenveen, Eindhoven, Breda, Arnhem, Lelystad.

Incompany Trainingen kunnen vanzelfsprekend altijd in uw eigen bedrijf worden uitgevoerd.

Offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Na de training

Tijdens een training ontdekt u allerlei nieuwe functies en mogelijkheden in Power BI. Deze gaat u vervolgens toepassen in uw werkzaamheden en u zult steeds meer nieuwe opties ontdekken. Mochten er na een training problemen ontstaan, of u wilt uitleg over hoe u een situatie het best kunt aanpakken? Dan biedt Power BI Master een maand nazorg waarin uw vragen (zoveel mogelijk per e-mail) worden beantwoord.